TEAC PowerMax Gama zvučnika

TEAC Corporation spada medju vodeće svetske kompanije u oblasti računarske tehnike i elektronike. Jedan od najpoznatijih ogranaka ove kompanije je specijalizovan za proizvodnju uređaja masovne memorije, CD ROM-ova i Flopi diskova, koji važe za jedne od najpouzdanijih i najkvalitetnijih na tržištu. 

Tokom 80-ih godina kompanija TEAC je otvorila pogon za razvoj i proizvodnju proizvoda iz programa kompjuterske multimedije. Njihova PowerMax linija kompjuterskih  zvučnika je tako dizajnirana da zadovolji potrebe svih tipova korisnika računara. Svi modeli ove serije imaju ugradjeno pojačalo i magnetno su oklopljeni. Ova druga karakteristika može biti veoma bitna jer većina korisnika računara drži zvučnike pored monitora te se na ovaj način znatno sprečavaju potencijalne smetnje ("igranje slike") do kojih može da dodje pri radu.

PM-60

Prvi i najniži (tzv. low-cost) modeli ove serije su PowerMax PM-60 i PowerMax PM-80. Ovi aktivni zvučnici sa deklarisanim PMPO snagama od 2 x 60W i 2 x 80W, odnosno RMS snagama od 2 x 0,8W i 2 x 1,8W u potpunosti svojom snagom i kvalitetom zvuka zadovoljavaju potrebe najšire populacije korisnika računara koji žele da im u pozadini svira muzika dok obavljaju svoj svakodnevni posao na računaru.

PM-80

Za one korisnike kojima snaga i kvalitet zvuka ovih modela nije sasvim zadovoljavajući TEAC je dizajnirao modele PowerMax PM-140 i PowerMax PM-260. Ova dva modela sa deklarisanim snagama od 2 x 140W (RMS 2 x 4,5W) i 2 x 260W (RMS 2 x 5W) definitivno imaju najbolji odnos cene i kvaliteta na našem tržištu. Radi se o robusnim dvosistemskim zvučnicima odličnog kvaliteta i veoma zadovoljavajućeg kvaliteta zvuka koji su snabdevni dodatnim potenciometrima za podešavanje nivoa basova i tonova viših frekvencija. Svojom snagom i frekventnim opsezima od 60 - 18000Hz odnosno od 30 - 20000 Hz, ova dva modela daleko nadmašuju kvalitetom zvuka i snagom čak i većinu jeftinijih konkurentskih modela sa subwooferom.

PM-240

  PowerMax PM-500 je poluprofesionalni model koji je kompanija TEAC namenila onim korisnicima koji u svojim računarima poseduju zvučne kartice koje podržavaju Surround System 5.1. Ovo je multimedijalni sistem koji se sastoji od tri zasebne komponente. Dva satelita (2+2) imaju snagu od 2 x 75W (RMS 2 x 5W) i frekventni opseg od 150 - 18000Hz. Dodatni subwoofer sa zvučnikom promera 10,5cm i snagom od 350W (RMS 12,5W), obezbedjuje ubedljiv bas. Ovaj model poseduje i posebnu kontrolnu jednicu sa potenciometrima za kontrolu jačine, basa i visokotonaca. Ovaj model se proizvodi u dve varijante: beloje i klasično crnoj. Za korisnike koji uz kvalite i snagu zvuka vole i moderniji dizajn TEAC je izbacio i metalik srebrnu podvarijantu PM-600.

            Za sladokusce kao i one kojima muzika nije samo hobi TEAC je obezbedio model PowerMax PM-1500. Ovaj multimedijalni sistem se sastoji od 6 zvučnika. Pet satelita snage 200W (RMS 5W) i subwoofer snage 500W (RMS 20W), kao i posebne kontrole jačine za svaki zvučnik, omogućavaju odlično projektovanje ozvučenja prostora i maksimalni užitak. PowerMax 1500 takodje poseduje i posebno Dolby Surround Pro logic pojačalo sa infracrvenim upravljačem, kao i podršku za A3D, EAX i Sony Playstation2.

 15.09.2002. B&D Group